כיסוני "קרפעלך" במילוי משגע

 
טוב אז מזג האוויר החורפי לגמרי עשה לי חשק למרק חם וטעים וכבר מלא זמן שאני רוצה לנסות להכין כיסונים ששמים בתוך מרק. אז היום היה לי קצת זמן להשקיע בבישול והלכתי על זה. מי שמחפש ריפוי בעיסוק שיכין את זה :)

מתכון לכיסונים ( 15 כיסונים יוצאים מהכמות הזו)

לבצק:

2 כוסות קמח

כפית מלח

כף שמן זית

4\3 כוס מים חמימים

לשים את כל החומרים עד ליצירה של  כדור בצק- מניחים למנוחה כחצי שעה


למילוי:

חצי כוס עדשים שחורות

בצל

שמן זית

תבלינים: פפריקה, מלח, כמון

מבשלים את העדשים עד לריכוך, מטגנים במקביל את הבצל עם מעט שמן זית עד שמזהיב. מסננים את העדשים ושמים בתוך מעבד מזון יחד עם בצל ותבלינים לפי הטעם, מעבדים את הכל יחד עד שמתקבלת מחית עדשים 

ועכשיו למלאכת במילוי:

את כדור הבצק מחלקים לשניים. מרדדים חלק אחד באמצעות מערוך- כדאי גם לקמח את משטח העבודה כדי שלא ידבק.

הרידוד צריך להגיע לבצק יחסית דק. 

קורצים עיגולים מהבצק בעזרת כוס עם מפתח רחב או בעזרת רינג. 

שמים באמצע את המילוי, מקפלים לחצי ירח ומהדקים היטב שהבצק יסגר לגמרי- אפשר למרוח טיפה מים בקצה כדי שידבק. 

אופציה נוספת היא לרדד עיגול בצק דק מאוד, לשים מעליו את המילוי ומעליו לסגור עם עוד עיגול בצק מרודד דק ולהדק היטב, אפשר לחתוך את עודפי הבצק שנשארו. 

לאחר שסיימנו למלא את כל הבצק יש להרתיח סיר גדול עם מים ומלח ולבשל את הכיסונים 3-4 דקות עד שהבצק הופך שקוף.

להגיש עם מרק חם או ככה סתם זה ממש טעים :)




תגובות