מאפה פילו במילוי כרוב

מאפה מהיר, שאפשר להכין ממש בכמה דקות ממוצר שאני כבר סופר מכורה אליו ותמיד נמצא אצלי במקרר וזה דפי פילו של חברת שמרית בקירור. אפשר למלא בכל מיני ירקות אבל אני ממש אוהבת את השילוב של כרוב ובצל.

מצרכים:

5-6 דפי פילו מוכנים לעבודה

חצי כרוב לבן קצוץ דק

בצל גדול קצוץ דק

שמן זית רצוי בתרסיס

מלח ותבלין גריל

אופן הכנה:

במחבת רחבה מטגנים עם מעט שמן זית את הבצל והכרוב כמה דקות עד הזהבה ומתבלים כבר בתחילת הטיגון במלח ותבלין גריל לפי הטעם. כשהכרוב מתרכך מעט מפסיקים לטגן ונותנים לתערובת להתקרר.

להרכבת המאפה:

לוקחים עלה פילו מקפלים לחצי מרססים מעל מעט שמן זית  ושמים כף גדושה ממילוי התערובת בחלק העליון, מקפלים את החלק העליון ואז מקפלים מכל צד של התערובת ומגלגלים עד שלא נשארים קצוות פתוחים למאפה.

כך עושים עם כל דף פילו עד שהמלית נגמרת.

מניחים על תבנית, מרססים עוד קצת שמן זית כל כל מאפה, אפשר גם לפזר שומשום מעל ואופים בתנור 190 מעלות כ 25 דקות עד הזהבה.

בתאבון :)



תגובות