תבשיל ירקות וקטניות

 

יום סגרירי ראשון אחרי לילה גשום תמיד מעלה לי חיוך, קצת מתקרר ויש ריח מדהים בחוץ.

כל מה שיכלתי לחשוב עליו זה איך אני מתפנקת בצהריים בתבשיל כזה מנחם ומחמם.

אז קבלו מתכון סופר קל לתבשיל חוריפ מדהים ובריא!

מצרכים:

בצל גדול חתוך לקוביות

בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות גסות

חבילת פטריות פורטבלו/ שמפיניון קצוצות גס - אני מאוד אוהבת את הפורטבלו במקרה הזה כי הן יותר בשרניות

חצי כוס גריסים שטופים היטב

4\3 כוס עדשים שחורות שטופות היטב

שמן זית לטיגון

מים רותחים 

תבלינים: שמיר טרי, טימין טרי, אבקת מרק בטעם עוף, רוטב סויה, מלח, פלפל שחור, סילאן, כורכום

אופן ההכנה:

מחממים 3-4 כפות שמן זית בסיר רחב ומתחילים לטגן את הבצל עד הזהבה קלה

מוסיפים את הבטטה והפטריות ומטגנים עוד כמה דקות עד שהפטריות מגירות נוזלים ומאבדות מעט מהנפח שלהם

מוסיפים את העדשים והגריסים לאחר ששטפנו היטב וסיננו מהנוזלים 

מערבבים הכל יחד עוד 2-3 דקות ויוצקים מעל הכל מים רותחים עד כיסוי ומביאים לרתיחה 

מתחילים לתבל אל תפחדו עם התבלינים הם יתנו עומק של טעמים 

אני שמתי: כף גדושה של אבקת מרק, 2-3 כפות רוטב סויה, רבע כפית כורכום, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, 2-3 כפות סילאן, חופן של שמיר וטימין קצוץ

מערבבים הכל יחד, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל הכל על אש בינונית כ-40 דקות

כדאי מידי פעם לפתוח את המכסה ולערבב את הכל 

עוד המלצה היא בעשר דקות האחרונות של הבישול לפתוח את המכסה כדי שכל הנוזלים יתאדו 

כדאי להגיש לצד אורז 

בתאבון :)




תגובות