חלה ממולאת בבשר מהצומח

 

אז בשישי האחרון ולכבוד השבת קמתי עם מצב רוח של ללוש, להתפיח ולמלא חלה במשהו טעים

הכנתי בצק חלה משגע, שחצי ממנו שימש לחלה וחצי ממנו שימש ללחמניות חלה ממולאת בבשר מהצומח

מתכון מאוד מאוד פשוט, בלי הרבה עבודה. ממש בקלי קלות!

מתכון לבצק:

3 וחצי כוסות קמח

10 גרם שמרים יבשים

שליש כוס סוכר חום

רבע כוס שמן זית/ חמניות/ קנולה

כוס מים חמימים

שתי כפיות מלח דק

מעט חלב סויה להברשה מעל

מעט שומשום לפיזור

אופן ההכנה:

שמים את כל החומרים לפי הסדר במיקסר עם וו לישה ולשים את הבצק 7 דקות 

לאחר שמתקבל בצק אחיד ורך מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחיפם כשעה עד שהבצק מכפיל את עצמו

לאחר התפחה יוצא בצק ענקי שאפשר לחלק לחצי- חצי להשתמש לחלה מהממת וחלק להשתמש ללחמניות

אם את רוצים להשתמש בכל הבצק ללחמניות יצאו לכם בערך 14 לחמניות

ועכשיו נעבור למלית של הלחמניות (מתכון ל 14 לחמניות בערך)

חצי חבילה טחון מהצומח של טבעול

בצל גדול

שמן זית

כף גדולה רסק עגבניות

תבלינים: מלח, פלפל שחור, כמון ופפריקה

אופן ההכנה:

במחבת גדולה לחמם שמן זית בערך 3 כפות, במקביל לקצוץ את הבצל דק וכאשר השמן חם לטגן אותו במחבת עד הזהבה

לאחר מכן, להוסיף את הטחון מהצומח ולערבב עם הבצל.

אם מרגיש לכם שאין מספיק שמן בשלב הזה מומלץ להוסיף עוד כדי שיהיה עסיסי ולא יבש

לאחר מספר דקות של טיגון יחד להוסיף כף גדולה של רסק עגבניות ותבלינים לפי הטעם לערבב ולצנן. 

חשוב לטעום את המלוי ולוודא שהוא טעים לכם

אופן הכנת הלחמניות:

לחמם תנור ל 180 מעלות 

אז יש לנו בצק שתפח- יש לחלק אותו ל 14 כדורים שווים בערך בגודל של כדור פינגפונג

כל כדור לשטח, למלא בכף מהמילוי כאשר הוא כבר מצונן ולסגור לצורת כדור

להניח על גבי תבנית עם נייר אפייה- שימו לב להניח כל כדור במרחק מהכדור השני כי הם תופחים עוד בכדור

חשוב מאוד שהכדורים יהיו סגורים היטב בלי זליגות של מילוי

לתת לכדורים המוכנים עם המילוי עוד 20 דקות של תפיחה ולאחר מכן-

להרבריש כל כדור במעט חלב סויה ולפזר מעל שומשום

להכניס לתנור ולאפות כשלושים דקות

בתאבון :)))





תגובות