קציצות ברוטב אדום


 

יום שישי הגיע ואיתו החשק לבשל ולהעמיד כמה סירים על האש.

הקרייבינג הפעם- קציצות ברוטב עגבניות עם פסטה

לקציצות השתמשתי בטחון מהצומח של השף שגב משה. מה שאני מאוד אוהבת בטחון שלו זה שהוא דביק ויוצאות ממנו קציצות מעולות. 

מצרכים לקציצות:

חבילה של טחון מהצומח מופשרת 

בצל גדול קצוץ דק

פטרוזילה קצוצה דק

רבע כוס פירורי לחם

מלח, פלפל לפי הטעם

מצרכים לרוטב:

בצל גדול

שום

קופסה של עגבניות מרוסקות

שמן זית

רסק עגבניות

מלח, פלפל, סוכר, כמון, פפריקה

אופן הכנת הקציצות:

בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות עד שמתקבלת תערובת אחידה. 

משמנים מעט את הידיים ויוצרים עיגולים בגודל כדור פינג פונג מהקציצות. 

הכנת הרוטב:

מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את הבצל מספר דקות עד שמתרכך. 

מוסיפים את השום וממשיכים לערבב עוד דקה.

מוסיפים עגבניות מרוסקות ומערבבים היטב, ממשיכים לטגן עוד 2 דקות

מוסיפים כף רסק עגבבניות, כוס מים ותבלינים לפי הטעם.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות את הרוטב עד לצמצום קל.

מכניסים את הקציצות ככה שהרוטב מכסה את הקציצה במלואה. 

מבשלים את הכל יחד על אש נמוכה בערך חצי שעה. 

כדאי מידי פעם לנענע את הסיר כדי שלא ידבק.

מומלץ להגיש עם פסטה/ אורז לבן

בתאבון! 



תגובות