סלט קייצי של עדשים שחורות ותירס

 ימי הקיץ באים עלינו לטובה ועם כל האבה שלי לתבשילים מנחמים בקיץ דווקא אני ממש אוהבת להכין דברים קלילים, קרים ופרשיים.

אחד הדברים שאני הכי אוהבת בסלט הזה הוא שאפשר להכין אותו בכמה דקות עבודה ובלי יותר מידי מאמץ והוא מושלם גם לאירוח וגם כארוחה בפני עצמה ליום יום

רכיבים:

כוס עדשים שחורות מבושלות 

קופסת שימורי תירס או כוס תירס קפוא

חופן פטרוזיליה

חופן בצל ירוק

מיץ לימון שמן זית, פפריקה, מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:

מבשלים עדשים שחורות בערך 15 דקות מים ללא מלח- כדאי לא לבשל יותר מידי כדי שלא יתפרקו וישמרו על מרקם נגיס

את התירס שמים על גבי נייר אפייה, יחד עם שמן זית, פפריקה ומעט מלח- מערבבים היטב ואופים בתנור שחומם מראש על 200 מעלות בערך 10-15 דקות עד שהתירס נצלה בתנור 

את הפטרוזיליה והבצל ירוק קוצצים דק

בקערה שמים את כל המצרכים: העדשים לאחר בישול מסוננות ומצוננות, את התירס, את הבצל הקצוץ והפטרוזיליה הקצוצה 

מתבלים בעוד קצת שמן זית ומלח, פלפל ולימון לפי הטעם.

וזהו! בתאבון!!

אני אכלתי את הסלט יחד עם דלעת ערמונים צלויה התנור וזה היה פשוט מושלם!


תגובות