תבשיל עדשים ירוקות עם ירקות

 

מנה מנחמת, בריאה וטעימה ממש! מושלמת לצד אורז במזג אוויר חורפי שכזה. תמיד יש לי במקפיא קופסה עם טיפ קטן למתכון: עדשים ירוקות שהשרתי ללילה ואז כשאני רוצה להכין תבשיל או מרק אני ישר מוציאה מהמקפיא בשלוף בלי צורך בהשרייה.

מצרכים:

כוס עדשים ירוקות מושרות לפחות ל 5 שעות

גזר גדול חתוך לקוביות

בצל

גדול חתוך לקוביות

עגבניה בשלה קצוצה דק

שמן זית

מלח, פלפל, כמון, פפריקה וסוכר

כף רסק עגבניות

כוס וחצי מים

אופן ההכנה:

בסיר מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והגזק כחמש דקות.

לאחר מכן, מוסיפים את העגבניה הקצוצה וממשיכין לטגן עוד 5 דקות.

מוסיפים את העדשים הירוקות, מים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים תבלינים לפי הטעם ומערבבים היטב.

מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה עד שהירקות מתרככים. מידי פעם לפתוח את הסיר ולערבב. 

בתאבון! 




תגובות