שווארמה טבעונית מסויה יבשה


 איזה מוצר מדהים זה סויה יבשה! עדיין לא הכרתם??? חייבים לנסות.

היא נמכרת במשקל  בחנויות טבע לרוב כמו ניצת הדובדבן למשל ומגיעה בכמה גדלים: שבבי סויה, נתחי סויה גדולים ונתחי סויה עגולים יבשים.

העבודה עם המוצר זהה בכל הגדלים: מבשלים אותם עם מים רותחים ותבלינים כמו מלח, א. מרק, פלפל, תבלין גריל וכו'. הבישול לוקח רבע שעה, לאחר מכן מסננים אותם, מצננים וסוחטים מנוזלים.

לאחר הסחיטה ניתן לשדך אותם לכל מיני טעמים ולהכין מוקפצים, שניצל וכו'. 

אני מאוד אוהבת להכין איתם נתחים בסגנון שווארמה.

מצרכים:

חופן נתחי סויה עגולים- מבושלים וסחוטים מנוזלים.

בצל גדול חתוך לרצועות 

פטריות טריות חתוכות גס

תבלינים: מלח, פלפל, סילאן, תבלין שווארמה

שמן זית


אופן הכנה:

לאחר שהנתחים שלנו מוכנים כבר- תזכרו מבושלים, מצוננים וסחוטים מנוזלים הם בעצם כבר מוכנים לאכילה וכל מה שנדרש זה להוסיף תיבול וטעמים שונים. 

לוקחים מחבת גדולה, שמים בנדיבות שמן זית ומתחילים לטגן את הבצל עד שהוא ממש מזהיב.

מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עוד 2 דקות

מוסיפים את נתחי הסויה ותבלינים לפי הטעם ומערבבים היטב עד שהנתחים משחימים מעט. 

ו... זהו :)




תגובות