לאבנה טבעונית מושלמת מטופו משי


 

איזה כיף זה להכין לבד גבינה טבעונית בבית בשתי דקות עבודה!

אני לא נגד לקנות תחליפי גבינה, להיפך יש תחליפים מעולים אבל החסרון הוא שהם יקרים יחסית ולא תמיד יש אותם בכל סופר. 

אז הכנתי הבוקר גבינת לאבנה מושלמת מטופו משי.

קצת על מוצר: בשונה מטופ רגיל שמשתמשים בו להכנת מוקפצים, שניצלים וכדומה הטופו משי מגיע בקופסת קרטון כחולה או אדומה והוא משמש להכנת מטבלים וממרחים לרוב. הוא מאוד רך ולא מתאים להכנה של מוקפצים למיניהם.

הטעם שלו נטרלי ומה שבעיקר כיף בו שאפשר לשדך לו כל מיני תבלינים ועשבי תיבול והמרקם שלו מושלם להכנת גבינות. 

כל מה שצריך למתכון זה בלנדר מוט/מעבד מזון מבחינת אמצעים טכנולוגיים :)

מצרכים:

חבילה אחת של טופו משי כחול 

רבע כפית מלח

3-4 כפות מיץ לימון טרי

שמן זית

זעתר

אופן הכנה:

את הטופו מסנננים במסננת להוצאת נוזלים כמה דקות טובות

לאחר מכן, מניחים בכלי שמותאם לריסוק בבלנדר מוט או במעבד מזון, יחד עם הלימון והמלח

טוחנים הכל יחד למרקם אחיד וחלק

זהו! הגבינה מוכנה

מערבבים לתוכה שמן זית וזעתר לפי הטעם- מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר עד 4 ימים. 

בתאבון!



תגובות