סלט שורשים מושלם!


 במאמצים לאכול בריא יותר ומגוון יותר החלטתי להתנסות השבוע בכל מיני סלטים מיוחדים. דיי נמאס כבר מהסלט ירקות הבנאלי ואצל הירקן היו סלקים מהממים אז הכנתי ממש בכלום עבודה סלט שורשים מטריף ברוטב אסייתי. הדבר שלוקח הכי הרבה זמן זה לקצוץ את כל הירקות. יש בסופר ירקות קצוצים כמובן אבל אני העדפתי להשקיע קצת זמן בריפוי ועיסוק בקיצוץ כל הירקות.


מצרכים:

1 קולורבי מקולף  חתוך לגפרורים דקים

1 סלט טרי מקולף וחתוך לגפרורים דקים

2 גזרים קלופים וחתוכים לגפרורים דקים

1 גבעול סלרי חתוך גס

חופן עלי פטרוזיליה/כוסברה

רבע כוס שומשום לבן קלוי קלות במחבת ללא שמן

לרוטב:

2 כפות רוטב סויה איכותי, 2 כפות חומץ, 2 כפות שמן קנולה, 2 כפות סילאן, מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה:

קוצצים את כל הירקות לגפרורים ומניחים בקערה גדולה שיהיה קל לערבב את הכל יחד בהמשך

את השומשום קולים במחבת לא שמן ממש 3-4 דקות עד שהוא טיפה מזהיב ( זהירות לא לשרוף) ומוסיפים לקערה

קוצצים גס את עלי הפטרוזיליה/הכוסברה ומוסיפים לקערה

את חומרי הרוטב מערבבים היטב ושופכים מעל הסלט.

מערבבים היטב- מומלץ לפחות שעה לפני ההגשה כדי שהירקות ייספגו את כל הטעמים.

זה כל כך קל וטעים!!

הסלט יוצא פריך עם טעמים מאוזנים וכייפים שאי אפשר להפסיק לאכול! 

בתאבון





תגובות