שקשוקה טבעונית


הסגר מביא איתו גם דברים טובים שהם המון המון בישולים וניסויים. אחרי המון זמן החלטתי להכין שקשוקה טבעונית. כבר מלא זמן בא לי וחיכו לי גם לחמניות ביתיות שדמיינתי כבר איך ייספגו את הרוטב האדום. התוצאה מושלמת!! בכלום זמן עבודה כמובן.

מצרכים:
בצל גדול
פלפל אדום
קופסה קטנה של רסק עגבניות
כוס מים
תבלינים: מלח, פלפל שחור, כורכום, קאלה נמק
חבילת טופו משי כחול

הכנת הרוטב:
לקצוץ גס בצל ופלפל אדום ולטגן כמה דקות במחבת ששמנו בה 2 כפות שמן זית
לאחר שהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את הרסק עגבניות וכוס מים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה לאחר מכן מנמיכים את האש וממשיכים לבשל את הרוטב

הכנת ה"ביצה":
בבלנדר לרסק חבילת טופו משי עם 3/4 כפית מלח מסוג קאלה נאמק שנותן טעם ביצתי. 
שמים שתי כפות גדושות מהתערובת בקערית נפרדת ומוסיפים חצי כפית כורכום עד שהתערובת מצהיבה.

חוזרים לרוטב שכבר הצטמצם מעט יוצרים גומות ושמים בכל גומה כף מהתערובת הלבנה ובאמצע כפית מהתערובת הצהובה.  ככה יוצרים כמה "ביצים" לפי הרצון שלכם.

ממשיכים לבשל כעשר דקות על אש בינונית עד שהטופו מתקשה מעט.




תגובות