קציצות של בית


אני כבר הרבה זמן חולמת על להכין קציצות. כאלה פשוטות בלי יותר מידי בלאגן, בלי רכיבים מסובכים ושהכי חשוב שלא יתפרקו!!!
כמעט בכל ארוחת שישי משפחתית נמצא גירסה לקציצות בשר ואני פה כדי להגיד שדיי גם לטבעונים מגיע. 
מאוד רציתי מתכון כזה שמערבבים הכל בקערה אחת ושזה יוצא מושלם!

אז אני שמחה להציג את המתכון שלי לקציצות "בשר".

רכיבים:
שני תפוחי אדמה מגורדים גס
גזר אחד מגורד גס
בצל גדול קצוץ דק
חצי חבילה של טחון מהצומח מופשרת
2 כפות קמח גדושות
אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה
כף גדושה תבלין קציצות/ פילדלפיה
כפית מלח
חצי כפית כמון
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:
בקערה גדולה שמים את הירקות המגורדים והקצוצים מבלי לסחוט את הנוזלים
לאחר מכן מוסיפים את הטחון, הקמח, התבלינים ומתחילים ללוש את התערובת.
הלישה מוציאה את הנוזלים של הירקות, הקמח סופח אותם וככה הכל נדבק בלי שום צורך בביצים או כל דבר אחר.
כדאי לטעום את התערובת כדי לתקן תיבול. זיכרו שבחימום הטעמים מתעצמים אז אל תמליחו מידי.
יוצרים כדורים פחוסים בגודל הרצוי.

ועכשיו למלאכת הטיגון:
מחממים מחבת עם מעט שמן ובכל נגלה של טיגון שמים בערך 4-5 קציצות בכל פעם ומטגנים מכל צד עד להשחמה. חשוב שהשמן יהיה חם.
כדאי להוציא את הקציצות לנייר סופג.
כדאי גם לטגן קציצה אחת קטנה ולטעום כדי לתקן תיבול.

בוודאי שעד שהכל מוכן כבר תנשנשו 4 קציצות לפחות 😁

תהנו!

תגובות