גבינת קשיו


מתכון בסיסי לגבינה מקשיו שיכולה לשמש בסיס לגבינה במאפים, עוגות, לזניה או סתם ככה בכריך. כל מה שצריך זה בלנדר טוב, קשיו טבעי ללא קלייה או מלח, מיץ לימון טרי, שן שום ומלח.

כמויות ורכיבים:
כוס קשיו טבעי- להשרות כחצי שעה במים רותחים ולסנן
בערך חצי כוס מים
רבע כפית מלח
שן שום אחת
מיץ מחצי לימון

אופן הכנה:
את הקשיו שהושרה מניחים בבלנדר ומוזגים מעליו מים שיכסו בערך 3/4 מהקשיו. זה יוצא בערך כחצי כוס מים.
שמים את כל הרכיבים ופשוט נותנים לבלנדר לאחד את הכל לכדי גבינה חלקה.

אם רוצים אפשר להוסיף לגבינה זיתים/ שום שמיר/ שמן זית וזעתר ובעצם כל תוספת שבא לכם וזורמת לכם עם גבינה.

הטעם העדין והמרקם הסמיך יכול לשמש כבסיס גם לגבינות במאפים וגם כבסיס לעוגת גבינה או קרם כשהו.

אני אישית מכורה סתם ללחם קלוי עם גבינת קשיו, עגבמייה ובזיליקום.
ממש כמו בתמונה.


תגובות