קציצות עדשים ובטטה


הרבה מאוד זמן חיפשתי מתכון לקציצות כאלה שמכינים בשתי דקות, בלי הרבה בלאגן ושהן יוצאות מוצלחות ולא מתפרקות. היו לי כל כך הרבה נסיונות שכשלו שהאמת כבר וויתרתי מראש על ההכנה.
אבל... ביום שישי האחרון, נתקלתי בתוכנית בישול בטלויזיה והיה ספיישל טבעוני. וואו איזה כיף :) כמובן שמיד נשאבתי לתוכנית והם הכינו שם קציצות עדשים ובטטה שהיו נראות ממש קלות להכנה. אז הייתי חייבת לנסות. הבונוס שהן גם ממש בריאות. מכילות בטטה, עדשים כתומות ושיבולת שועל. הכי קל להכין אותן בעולם ולא צריך גם ממש לדייק בכמויות כי הכל בסוף מתחבר ככה שזה ממש מתכון מוצלח.

רכיבים:
2 בטטות גדולות אפויות בתוך נייר כסף בתנור/ מבושלות
2\1 כוס עדשים כתומות מבושלות
4\3 כוס שיבולת שועל מהירה להכנה
2 כפות סויה
2 כפות סילאן/ מייפל

אופן הכנה:
אופים את הבטטות בתנור עם נייר כסף עד שהן רכות לגמרי.
אני באופן אישי בישלתי את הבטטות ומעכתי לפירה- סתם לוקח פחות זמן.
במקביל פשוט מרתיחים מים בסיר ומבשלים את העדשים הכתומות בערך 12 דקות עד שהן רכות לגמרי.
זהו- כאן נגמרת העבודה הקשה של הבישול והמעיכה לפירה- וואו... זה היה ממש קל :)
לאחר מכן, בקערה גדולה פשוט מערבבים הכל יחד- מתקבלת מסה דביקה וקלה לעבודה.
פשוט מגלגלית לכדורים ופוחסים אותם לקציצות. 
שמים מעל תבנית עם נייר אפייה ולתנור- 180 מעלות 30 דקות.

הקציצות טעימות ממש בטמפרטורת החדר.
אפשר לזלף מעט שמן זית מעל הקציצות טרם האפייה.
הכי טעים פשוט לבזוק מלא טחינה מעל ולאכול לצד סלט ירקות טעים וטרי!



תגובות