תבשיל עדשים כתומות


תבשיל מעולה קל ומהיר הכנה, הילדים שלי עפו עליו והאמת גם אנחנו המבוגרים. אין צורך להשרות את העדשים הכתומות לפני מה שהופך את ההכנה שלו לחסרת מאמץ לחלוטין.

מצרכים:
בצל גדול קצוץ דק
גזר גדול מקולף וחתוך לקוביות
עגבניה גדולה חתוכה לקוביות
2 גבעולי סלרי קצוצים דק
כוס עדשים כתומות שנשטפו היטב
2.5 כוסות מים
כף רסק עגבניות
תיבול: מלח, פלפל שחור, כמון, סוכר וכורכום

אופן הכנה:
בסיר רחב מטגנים את הבצל הגזר והסלרי 3 דקות.
מוסיפים את העגבניה וממשיכים לאדות את הירקות לעוד 5 דקות תוך ערבוב מידי פעם.
יוצקים את המים והעדשים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את שאר הרכיבים: הרסק והתבלינים, מערבבים היטב ומכסים את הסיר. מבשלים את התבשיל על אש נמוכה במשך 40 דקות. יש לערבב מידי פעם.  מומלץ להגיש לצד אורז.
בתאבון ❤



תגובות