טוב זה מתכון פשוט קל ופשוט וזה ייצא כזה מושלם.
לזניה קרמית, מפנקת והכי מרשימה!!
מתכון לרוטב עגבניות:
שמן זית
800 גרם עגבניות מרוסקות
קופסה קטנה של רסק עגבניות
חצי כוס מים
כפית מלח, כפית סוכר, מעט פלפל שחור וכפית אורגנו מיובש
אופן הכנה:
בסיר קטן מחממים מעט שמן זית ואז פשוט שופכים את כל הרכיבים לפי הסדר מערבבים ומבשלים היטב על אש קטנה
לבשמל:
6 כפות שמן זית
6 כפות קמח
2 כוסות חלב סויה לא ממותק
2 כוסות מים רותחים
מלח, פלפל, אורגנו מיובש
אופן הכנה:
מחממים את השמן במחבת ומוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב את הקמח. מערבבים היטב שלא יווצרו גושים.
מוסיפים את החלב סויה בהדרגה תוך כדי ערבוב ומאחדים היטב עם תערובת הקמח.
מוסיפים את המים הרותחים שוב בהדרגה ומערבבים היטב.
מבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שהתערובת מסמיכה ומתבלים לפי הטעם.
החצילים:
פורסים חציל לעיגולים על גבי תבנית, מרססים קצת ספרי שמן מעל ואופים בתנור בערך 25 דקות.
להרכבת הלזניה:
בתבנית בינונית שמים מעט רוטב עגבניות בתחתית ושכבת דפי לזניה. מעליה יוצקים מהרוטב בשמל שמים שכבת חצילים ושוב מעל רוטב עגבניות.
יוצרים ככה 3 שכבות כאשר על השכבה האחרונה של דפי הלזניה יוצקים מרוטב הבשמל שיקרים את כל הלזניה.
חשוב שכל דף לזניה יתכסה היטב ברוטב.
אופים בתנור 170 מעלות 40 דקות
תגובות
הוסף רשומת תגובה