מרק אפונה צהובה


איזה ימים קרים וגשומים...
כל מה שבא לי זה רק להתכרבל עם מרק חם ומנחם.
מה שאני מאוד אוהבת במרק אפונה זה את המרקם הקטיפתי שלו ואת זה שהוא ממלא ומחמם את הבטן.
הוא ממש עם מעט רכיבים שתמיד נמצאים בבית ובתוך חמש דקות של קיצוץ ושעה וקצת של בישול יש כבר מרק שהוא ממש כמו ארוחה שלמה בסיר.

רכיבים:
כוס וחצי של אפונה צהובה יבשה ששטפנו היטב.
בצל אחד גדול וחתוך גס
בטטה אחת גדולה חתוכה לקוביות
2 ליטר מים
תבלינים: מלח, פלפל ומעט כמון.

אופן הכנה:
בסיר גדול שמים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל כשתי דקות
מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים עוד 3 דקות
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה
לאחר מכן מוסיפים את האפונה היבשה והתבלינים.
מבשלים הכל יחד עד שהאפונה מתרככת לגמרי. לי זה לקח שעה ורבע.
לאחר מכן, טוחנים את המרק עם בלנדר ידני.

בתאבון!!


תגובות