שבוע נפלא!
אחד הדברים שהיו הכי קשים לי במעבר לטבעונות זה לוותר על חביתה בערב. זה בערך הדבר היחידי שהייתי אוכלת מילדות ופשוט לא מצאתי שום תחליף ראוי. היו לי כמה נסיונות שלא כשלו עם חביתה מקמח חומוס ועם עוד כל מיני תערובות של קמחים שנמכרות בסופר ואז כשכמעט ויתרתי טעמתי חביתה מקמח עדשים בבית קפה והתאהבתי. אז אני מצרפת כאן את המתכון שלי ולדעתי הוא ממש מעולה!
מצרכים למנה אחת:
3 כפות גדושות קמח עדשים כתומות
4\3 כוס חלב סויה לא ממותק/במתיקות מופחתת
חופן עשבי תיבול של פטרוזיליה ובצל ירוק
פטריות חתוכות גס
גזר מגורד- לא חובה אבל משדרג פלאים
תבלינים: מלח, פלפל שחור, מלח הודי שחור (לא חובה)
אופן ההכנה:
מערבבים את קמח העדשים והחלב סויה- שימו לב יש לערבב את החלב סויה בהדרגה עד שמתקבלת בלילה אחידה ולא דלילה מידי. שימו לב שלא בטוח תצטרכו להשתמש בכל החלב סויה.
מערבבים לתוך הבלילה את הפטריות, הגזר, עשבי התיבול, התבלינים ומערבבים היטב.
שימו לב- אני שמה ממש מעט מלח הודי שחור שנותן טעם ביצתי זה ממש לא חובה וטעים מאוד גם בלי.
מחממים מחבת עם מעט שמן ושופכים את הבלילה מעל המחבת.
על אש בינונית מטגנים את החביתה 3-4 דקות מכל צד.
בתאבון!
תגובות
הוסף רשומת תגובה