כבר שבועיים אני מחכה להעלות את המאפה המושלם הזה... לצערי היה קצת עומס וחוסר זמן אבל הטעם של המאפה הזה נחרט בי ואני כבר מחכה להכין אותו שוב.
לאחרונה אני יותר ויותר מתחברת למאפים שאפשר למלא אותם בכל טוב, כנראה משהו באווירה החורפית מעלה בי את הצורך למאפה חם ומנחם שיוצא מהתנור והריח מטריף את כל החושים.
אז המאפה זה הוא על בסיס בצק ספידי שכבר דיברתי עליו במתכון אחר שלי והפעם בגרסה של מילוי חומוס מפנק.
זמן ההכנה אומנם קצת דורש עבודה אבל היא קלילה ושווה את התוצאה הסופית!
מצרכים לבערך 12 מאפים:
לבצק:
2 כוסות קמח לבן/מלא/כוסמין- שימו לב שקמח מלא וכוסמין נותנים טעם קצת יותר מריר לבצק.
חצי כוס שמן קנולה
חצי כוס מים חמימים
1 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה ולאחר מכן מוסיפים את החומרים הרטובים
לשים היטב עד לקבלת בצק מושלם ונוח לעבודה
למילוי:
1 בצל גדול חתוך לרצועות/קוביות
שמן זית- 2 כפות
כוס וחצי חומוס קפוא של סנפרוסט
מלח ופלפל שחור
את הבצל מאדים במחבת עם מעט שמן זית עד שהוא ממש מתרקמל- שימו לב זה לוקח 15 דקות בערך אבל זה סופר חשוב לטעם של המאפה
את החומוסים מבשלים במים רותחים בערך 25 דקות עד שהם מתרככים
לאחר שהם מבושלים טוחים אותם במעבד מזון, יש עם מעט מים כדי שיהיה קל לטחון עד שמתקבל ממש פירה של חומוס
לאחר שהפירה חומוס שלנו מוכן, מערבבים אותו יחד עם הבצל שכבר התקרמל
מתבלים לפי הטעם עם מלח והרבה פלפל שחור
לפני שממלאים את המאפים כדאי לטעום את המילוי שלנו ולוודא שהוא אכן טעים ומתובל מספיק
יש לצנן את המילוי לפני שנכניס אותו למאפה
ועכשיו למלאכת ההרכבה של המאפים:
מרדדים את הבצק לעובי דק- לא דק מידי כדי שלא יקרע
בעזרת כוס/ קורצן קורצים עיגולים וכל עיגול מרדדים אותו גם כדי שיוכל להכיל את המילוי שלנו
שמים כף גדושה של המילוי בצד אחד של העיגול ומקפלים לחצי ירח
מהדקים את הקצוות באמצעות מזלג
את המאפים שמים על נייר אפייה בתבנית ומרססים מעל כל מאפה מעט שמן
מפזרים מעל שומשום ואופים את המאפים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות בערך 30 דקות עד שהמפאים מזהיבים
בתאבון!!
תגובות
הוסף רשומת תגובה