לזניית חצילים


מתכון מעולה שמפיל אנשים מהרגליים
כשאני מארחת אני מכינה באופן קבוע!
המתכון ללזניה בסיסי והכי מגניב שאפשר להכין עם כל מיני תוספות

מתכון:

לרוטב: מטגנים עגבניות טריות עם מעט שום ושמן זית. מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות ומעט מים. מתבלים איך שאוהבים ולקראת סוף הבישול מוסיפים בזיליקום טרי

לחצילים: פורסים חציל לעיגולים בעובי 1 ס"מ, מניחים על גבי נייר אפייה עם מעט שמן ומלח גס. אופים בתנור עד שהחצילים כמעט רכים. 

לגבינת הקשיו: משרים כוס קשיו טבעי ( לא קלוי) במים רותחים שעה בערך.
לאחר ההשריה מסניים מהמים וטוחנים במעבד מזון יחד עם מעט מים, מיץ לימון טרי, כף טחינה גולמית, שום כתוש, מלח ופלפל. טוחנים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה
 
להרכבת הלזניה: בתבנית מתאימה שמים מעט מרוטב העגבניות בתחתית.
שכבה של דפי לזניה, עליהם שכבה של גבינת קשיו, לאחר מכן חצילים ושוב רוטב עגבניות, לאחר מכן שוב שכבה של דפי לזניה...גבינת קישיו חצילים. כאשר השכבה האחרונה היא רק דפי לזניה עם המון רוטב מעל ולפזר גבינה צהובה טבעונית אני משתמשת במגורדת של חברה משו משו ניתן להשיג בסופרים/ניצת הדובדבן. 
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, מכוסה בנייר כסף בערך 40 דקות. לאחר מכן, אופים עוד 7 דקות בלי נייר כסף

רעיונות נוספים לתוספות
תרד מאודה עם בצל ושום
ירקות קלויים


תגובות