מרק אדום לקוסקוס


מרק לקוסקוס
מודה שקוסקוס זאת החולשה שלי!
מבחינתי זה אחד הדברים הזמינים שאפשר להכין עם מעט מאוד השקעה וזה תמיד משביע ומנחם.
לקוסקוס אני משתמשת בקוסקוס אינסטנט והשדרוג האמיתי שנותן את כל הטעם הוא הרוטב.

רכיבים למרק:

  • 1 בצל- קצוץ
  • 1 גזר- חתוך גס
  • 1 בטטה- חתוכה גס
  • 2 תפוחי אדמה קטנים- חתוכים לרבעים
  • 1 גבעול סלרי- קצוץ
  • 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים/ מקופסת שימורים/סנפרוסט
  • 1 כף רסק עגבניות
  • תבלינים: מלח, פלפל, מעט סוכר
  • כף קמח



אופן הכנה:
מתכון למרק: בצל קצוץ גס, גזר מקולף חתוך גס, בטטה חתוכה גס, שני תפוחי אדמה חתוכים לרבעים וכמה גבעולי סלרי. מטגנים את הבצל והסלרי כמה דקות ומוסיפים כף קמח וממשיכים לערבב עד שהקמח מתמזג עם הבצל, מוסיפים את הירקות ומטגנים עוד כמה דקות. מוסיפים ליטר מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים כוס חומוסים קפואים, כף רסק עגבניות, מלח, פלפל, מעט סוכר . מבשלים בסיר מכוסה חצי שעה עד שהירקות כמעט ומתרככים. לאחר מכן, ממשיכים לבשל עוד 10 דקות ללא מכסה עד שהרוטב מעט מצטמצם. מכינים קוסקוס לפי הוראות היצרן ואוכלים יחד. מושלם!!!


תגובות