ממרח עדשים כתומות


אני מאוהבת בעדשים כתומות!!
חומר גלם מדהים ובריא. אפשר להכין המון אופציות, היום בחרתי בממרח חומוס..מעדשים כתומות. מבולבלים? קבלו מתכון הכי קל שיש. 


כוס עדשים כתומות, לשטוף היטב ולבשל בערך 15 דקות עד שהעדשים הופכות להיות בגוון אפרפר ומתפרקות. 
במעבד מזון, לטחון יחד עם בערך 3-4 כפות טחינה גולמית, מעט לימון, שן שום ומעט מים. ממליצה להוסיף את המים תוך כדי עבודה של מעבד מזון כדי שלא יהפוך להיות דליל.
לאחר שיש ממרח חלק להוסיף מלח ולערבב שוב. טיפ נוסף בהקשר של התיבול, כשהממרח חם הטעמים פחות יהיו מודגשים. ממליצה לקרר ובמידת הצורך לתקן תיבול.
להכניס לכלי אטום לקירור לפחות 3-4 שעות. מחזיק במקרר עד 3 ימים. 


למה אני אוהבת את המתכון הזה? כי אין צורך בהשרייה, העדשים מתבשלות מאוד מהר, הטעם נהדר ( ממש מזכיר חומוס בייתי) והוא מקור נהדר לחלבון.


בתמונה: טיגנתי פטריות עם שמן זית והוספתי מעל הממרח.
פיזרתי שמן זית, פטרוזיליה קצוצה ופפריקה מתוקה.

תהנו! 


תגובות