חציל פיצה-
מסוג המנות שיצא לי להביא לכל מיני ארוחות שהתארחתי אצל אנשים וכולם תמיד נדהמים ומתעלפים ממנה
היא מנה מאוד פשוטה אבל מרשימה וכזאת שבאה בטוב פשוט :)
אפשר להכין עם גבינה טבעונית מוכנה או שאפשר ממש להשקיע ולהכין גבינת קשיו ביתית
ככה או ככה- זה מושלם!
פורסים חציל לפרוסות בעובי 1 סנטימטר
מניחים בתבנית עם מעט שמן מעט ומלח גס. ממתינים עשר דקות.
מכניסים לתנור שחומם מראש בערך 200 מעלות וקולים את החצילים עד לריכוך בערך 15 דקות מכל צד.
אם משתמשים בגבינה קנויה אני ממליצה על הגבינות של ויאולייף או של משו משו- מגורדת לפיצה.
אם בוחרים להכין גבינה מצרפת לכם מתכון בקלי קלות:
משרים חצי כוס קשיו טבעי ללא מלח במשך חצי שעה במים חמים, טוחנים עם כף טחינה גולמית, מעט מים, מלח, שום ומעט לימון.
מתכון לרוטב אדום: מטגנים 2 עגבניות שנקצצו לקוביות בסיר עם שמן זית, שום כתוש. שמים כף רסק עגבניות וחצי כוס מים. מתבלים עם מלח, סוכר ופלפל שחור.
מוסיפים עלי בזיליקום טרי.
מבלים בערך רבע שעה ומצננים.
לאחר שהחצילים אפויים- פשוט שמים את הרוטב האדום והגבינה ואופים עוד חמש דקות בתנור.
תגובות
הוסף רשומת תגובה