עצמאות שמח!


יום העצמאות הגיע ואיתו החגיגות של מליוני ישראלים. לצערי, יחד עם כל השמחה קשה שלא לחשוב על אחד הסמלים של היום הזה והוא המנגלים. לשמחתי, כבר 20 שנים שאני בוחרת לעשות על האש נטול סבל.
היום החלטתי דווקא ללכת על מתכון ללא מנגל... בכל זאת בגלל הקורונה נשארנו לחגוג בבית.
אז הרי לכם שווארמה טבעונית מנתחי סויה יבשים, בתוך פיתה מחיטה מלאה וכוסמין ומלאאא טחינה.

מצרכים:
250 גרם נתחי סויה יבשים
בצל גדול חתוך לטבעות
שמן זית
תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה, כמון, כורכום, תבלין על האש ותבלין שווארמה
סילאן טבעי

אופן ההכנה:
נתחיל עם להרתיח מים בסיר עם כפית מלח ולבשל את נתחי הסויה היבשים 12 דקות עד שרכים. סוחטים מנוזלים.
במקביל: לשמן מחבת עם שמן זית בנדיבות ולאדות את הבצל עד שנהיה שחום ומקורמל- לוקח בערך 10 דקות
לאחר שנתחי הסויה בושלו ונסחטו מהנוזלים מערבבים יחד עם הבצל ומתבלים לפי הטעם. לערבב היטב ולהמשיך להקפיץ במחבת עד שהנתחים נצרבים והופכים לשחומים. כדאי לטעום מידי פעם כדי לוודא שהגעתם לתיבול הנכון עבורכם.

ואסיים בנימה אופטימית...
יש היום כל כך הרבה אופציות טבעוניות לעל האש..וגם ככה הכי כיף זה הפיתה והסלטים שהם לרוב טבעונים. מי יתן ושנחגוג שנה הבאה יחד עם המשפחות והחברים שלנו יום עצמאות טבעוני וטעים❤🙏

תגובות