אפונה ברוטב אדום

מנה כל כך קלה להכנה. מתאימה לקוסקוס/ אורז/ בורגול או סתם ככה לבד. ילדים אוהבים אותה והיא יכולה להתאים גם לפסח.

רכיבים:
חצי שקית אפונה קפואה
קופסה קטנה של רסק עגבניות
בצל
תיבול: מלח, פלפל, סילאן ופפריקה

אופן הכנה:
קוצצים בצל דק ומטגנים בסיר עם מעט שמן זית
כשהבצל מתרכך מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים אותו עם הבצל
אחרי דקה בערך מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה
לאחר מכן מוסיפים את האפונה- אין צורך להפשיר
מביאים שוב לרתיחה
מתבלים בכפית מלח, 2 כפיות סילאן, רבע כפית פלפל שחור וכפית פפריקה אדומה מתוקה
מבשלים יחד ללא מכסה בערך רבע שעה
מומלץ לערבב מידי פעם

תגובות